bizimtarifler

‘Ben Yumurta bile Kıramam!’: Mutfağa Giriş

Yayınlanma Tarihi: 22 Ekim 2021
image‘Ben Yumurta bile Kıramam!’: Mutfağa Giriş /> ornament

Merhaba, ismim Şerife Aydın. Sizinle bu platformda düzenli olarak buluşacağım için çok mutluyum.

Bugün size mutfakla ilgili temel bilgilerden bahsetmek istiyorum. “Ben yumurta bile kıramam.” diyorsanız devamını okumanızı tavsiye ederim.

Mutfağa girmekten korkmayın, cesaretli olun. İnsanın severek yaptığı her şey her zaman daha güzel, daha lezzetlidir. O zaman mutfaktaki ilk püf noktamız kesinlikle eğlenmektir. İlk kez mutfağa giriyorsanız tavsiyem sayfamızda da bulunan onaylanmış tarifleri denemeniz.

Sebzelerin ve meyvelerin tazeliği, ürünlerin kalitesi her zaman yemeğinizi iyi yönde etkiler. Az ama öz ürün kullanmanızı tavsiye ederim.

Pişirme sürecine başlamadan önce hazırlık süreci gelir. Kullanacağınız tüm ürünleri önceden hazırlarsanız hem pişirme sürecinde hem de mutfağı toplarken işiniz daha kolay olur.

Pişirme işlemini fırın da yapacaksanız hazırlıklara başlamadan önce fırını ısınması için açarsanız hem zamandan tasarruf etmiş olursunuz hem de ürününüzün doğru ayarda pişmesini sağlamış olursunuz.

Yemek yaparken zaman zaman tadım yapmayı unutmayın. İlk etapta göz kararı yemek yapmak yerine tariflere uymak ve tadına tuzuna bakmak daha verimli olacaktır.

Beğendiğiniz tarifleri ayrı bir deftere not etmeniz ve ipuçlarını eklemeniz bir dahaki pişirmenizde yardımcı olur. Örneğin her fırın farklı süre de pişirir, bu nedenle kullandığınız fırının pişirme süresini not alabilirsiniz. Veya tarifdeki bir baharat damak zevkinize uymadıysa onu başka bir baharat ile değiştirebilirsiniz.

Umarım ilk yazım hoşunuza gitmiştir. Yemek yapmak bir sanattır. Bu sanatı sevgi ve cesaret ile yapan herkes çok güzel sonuçlar alır.

Denemekten korkmayın ve hiç bir zaman vazgeçmeyin. Mutfağınız mis gibi yemek koksun sağlıklı ve mutlu kalın!

Bir daha ki yazıda buluşmak üzere, sevgi ile kalın.

imageMissing Alt Text

Şerife Aydın

Detay
Yazarın Diğer Yazıları
Tarifler

imageMissing Alt Text
Taze balık seçimi

Balık seçerken gözlerinin parlak, solungaçlarının ise pembe ya da kırmızı renkte olmasına dikkat edin. Parlak gözlü ve renkli, canlı solungaçlara sahip balıklar tazedir.

imageMissing Alt Text
Salatalığın Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Salatalığın faydaları saymakla bitmez… Önce önemli bir bilgiyle başlayalım: salatalık genel olarak bir sebze olarak düşünülse de aslında bir meyvedir.

imageMissing Alt Text
Merhabalar Herkese!

Merhabalar ben Burcu, Hepimizin evlere kapandığı süreçte beni çok mutlu eden bir işe girişirken buldum kendimi. Yemek yapmak. Yemek, benim için uzun zamandır sadece beslenme değil. Bence yemek; gıdadaki besinler, tat, aroma, paylaşma, sosyalleşme, ilham, bazen masadaki konuşma, bazen yaparken içinde bulunduğun ruh hali…

imageMissing Alt Text
Okullar Kapanıyor! Tüm Anneler Mutfaklara!

Geldik bir eğitim-öğretimin sonuna. Annelerin de hali hazırda yoğun olan mutfak günlüklerinin de yoğun bir mesaiye dönmesine…

imageMissing Alt Text
Dillere Dolanan Spagetti

Makarnanın tarihçesi incelendiğinde iki farklı yaklaşım göze çarpmaktadır. Bunlardan ilki, makarnanın ilk kez M.Ö. 1700–1100 yılları arasında Çinliler tarafından yapıldığı ve 1292 yılında ünlü gezgin Marco POLO tarafından keşfedilerek günümüzde makarnanın anavatanı olarak kabul edilen İtalya’ya getirildiğidir. Diğer görüş ise, İtalyanların makarnayı Araplardan aldığı yönündedir. Ortadoğu ile ticaret yapan İtalyanların o zamanlar “el-rişta” günümüz mutfağında ise “erişte” olarak adlandırılan yiyeceği kendi ülkelerine götürdüğüdür.

Tümünü Gör