2021 Mutfak Dekorasyonu Trendleri

image-full Ekin Eryazar
12 Kasım 2021

2021 Mutfak Dekorasyonu Trendleri ornament
12 Kasım 2021

Gastronomi sevdalılarının kendilerini en özgür ve mutlu hissettiği yer olan mutfak bir evin aslında en önemli bölümü. Son zamanlarda evde geçirdiğimiz zaman arttıkça mutfağa olan ilgimiz ve yeni tarifler deneme isteğimiz de arttı. Birbirinden lezzetli yemeklerin çıktığı, sevdiklerimizle birlikte en güzel anılarımıza konuk olan sofralara hazırlık yaptığımız bu bölümü daha da güzelleştirmeyi kim istemez!

Sonuçta iyi bir dekorasyon daha yüksek motivasyon demek. Misafirlerinizin hayran kalacağı, sizin de hayat kalitenizi yükseltecek bir mutfak için 2021 dekorasyon trendlerinden 5 tanesini seçtim bugün.

1) Doğayı çağrıştıran nötr yeşil

Artık beyaz ya da kahverengi gibi klasik dolap renklerini geride bırakmanın zamanı geldi. Doğanın enerjisini mutfağınıza taşıyacak olan nötr tonlardaki yeşiller ile daha modern bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.  Bu yeşilleri açık tonlar ve sıcak renk kombinasyonlarıyla kullanabilirsiniz. Daha lüks bir görünüm için altın rengi detaylar veya pirinç armatürler yeşile çok yakışacaktır.

2) Yüksek bütçeli pişirme cihazları

Mutfakta geçirilen zaman arttıkça daha iyi sonuçlar almak için daha kaliteli mutfak araçları tercih edilir oldu. Pahalı fiyat her zaman kalite getirmeyebiliyor ancak sıradan bir fırınla hayalimizdeki yemeğe ulaşmak ne yazık ki daha zor. Yüksek teknolojili fırın, ocak seti, buzdolabı gibi mutfak cihazları iyi bir yatırım alternatifi haline geldi. Siz de mutfakta zaman geçirmeyi seviyor ve daha iyi sonuçlar almak istiyorsanız bütçe planınızda bu cihazlara yer verebilirsiniz.

3) Kuvarsit tezgahlar

Önceden kuvars tezgahlar modaydı, şimdi ise kuvarsit! Peki fark ne? Kuvars tezgahlar hafif materyallerin ve reçinenin birleştirilip renklendirilmesiyle yapılıyor. Kuvarsit ise doğal bir taş. İç mimar Francis Nicdao’ya göre kuvarsit, kuvarsın daha sofistike bir versiyonu ve karakteristik. Aynı zamanda daha fazla derinlik ve desen sunuyor. Nicdao’nun bu materyali sevmesinin bir diğer nedeni ise dayanıklılık. Benim favori özelliğim ise çok şık olması!

4) Ek prizler

Hiç mutfakta kablolara dolandığınız ya da fişe takılı mikserle dar alanda kısa paslaşmalar yaşadığınız oldu mu? Ek prizler bu sorunlar için en ideal çözüm yöntemi gibi görünüyor. Teknoloji ilerledikçe ve mutfakta kullandığımız ekipman sayısı arttıkça birden fazlasını aynı anda kullanmak için daha çok prize ihtiyacımız oluyor. Kahve makinesi, fritöz, tost makinesi, mikser, mikrodalga… Evet hepsi bizim bebeklerimiz ve hiçbirinden vazgeçemeyiz. O yüzden bir sonraki mutfak yenileme planınıza bolca priz eklemeyi unutmayın ?

5) Daha büyük lavabolar

Mutfakta yaşadığım en büyük sıkıntı kocaman tencere ve tavaları küçük lavaboda yıkarken kollarımın ağrıması ve üstümün başımın su olması oluyor. Bulaşık makinesi olmayan şanssız azınlık empati kurdu şu an biliyorum : ) Büyük lavabolar ise kullanım amacı çeşitliliğiyle öne çıkıyor. Gitgide geleneksel boyutların yerini alan büyük boylar aynı anda birden fazla iş yapmaya olanak tanırken etrafa su sıçramasını da en aza indiriyor. Peki buna mı yatırım yapmalı yoksa bulaşık makinasına mı sorusunun muhatabı ise tamamen sizsiniz : )

Trendleri takip etmeyi ve değişikliği seven herkese bu yazının ilham kaynağı olmasını umuyorum. Son olarak şunu eklemek istiyorum: iyi hissetmek için büyük paralar harcamanıza da gerek yok. Mutfakta yapacağınız çok basit yer değiştirmeler, bir saksı çiçek, baktıkça sizi iyi hissettirecek bir poster de motivasyonunuzu yükseltebilir. Önemli olan mutfakta geçirdiğiniz zamandan keyif almanız ve gastronomi sevginizi her gün büyütmeniz : )

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!