Çikolata Tadında Bir Tanışma

image-full Ekin Eryazar
18 Kasım 2021

Çikolata Tadında Bir Tanışma ornament
18 Kasım 2021

Merhabalar, ben Ekin! Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya ve Reklamcılık bölümlerinde son sınıf öğrencisiyim. Sosyal medya yönetimi ve dijital içerik üretimi üzerine çalıştığım için farklı konularda blog yazıları yazmayı da çok seviyorum. Bizim Tarifler’le yolum da tam bu şekilde kesişti.

The Cheat Day Co. ekibinde sosyal medya ve iletişim danışmanı olarak yer almamla birlikte gastronomiye ilgim katlanarak arttı. Daha doğrusu mutfakta aşırı beceriksiz olan benim gibilerin işini kolaylaştırmak için çeşitli tüyolar, mutfak sırları ve kolay tarifleri paylaşmaya başlayınca bu dünyaya hızlı bir giriş yapmış oldum. Hatta “Yok ben yine de uğraşamam!” diyenler için cheat daylerinde gidebilecekleri veya eve sipariş verebilecekleri sevdiğimiz mekanları da içeriklerimize ekledik. Instagram’da bizi @thecheatdayco olarak bulabilirsiniz.

Bu süreçte neler öğrenmedim ki! Binbir çeşit gastronomi terimi, dünya mutfakları, pişirme teknikleri… Bugün sizle vazgeçilmezim olan çikolata üzerine konuşmak istiyorum. Tanışmamız çikolata kadar tatlı olsun diye : )

Tarihteki ilk çikolatanın bugün yediğimizden çok farklı olarak sıvı formda acı bir içecek olduğunu biliyor muydunuz? Tarihi kaynaklara göre ilk kez Meksika’da bu şekilde içecek olarak kullanılıyormuş, neredeyse 4000 yıl önce. Fermente edilmiş ve macun haline getirilmiş kakao; su, vanilya, bal, acı biber ve diğer baharatlarla harmanlanarak elde ediliyormuş. Hatta Olmek, Aztek ve Mayalar bu içeceğin enerji ve güç verdiğini, kişiyi mutlu ettiğini düşünerek mistik bir özelliği olduğuna inanıyorlarmış. Ben sonuna kadar katılıyorum da bir özelliğini unutmuşlar: yaraları sarıp depresyona iyi geldiğini…

Düşünsenize hayatımızda şöyle bir yiyecek var: kahvaltıda ekmeğine sür, gün içinde atıştır enerjini yükselt, akşam yorgunluğunu at keyif yap, moralin bozuk olduğunda en iyi destekçin olsun! Tabi buradan “Ekin günde 5 vakit çikolata yiyin dedi.” gibi bir anlam çıkmasın, diyetisyenler beni topa tutar. Sosyal medyadaki linç kültürünün bir sonraki kurbanı olmak istemiyorum : ) Dozunu kaçırmadan yiyoruz, anlaştık mı?

Şimdi size bir sır veriyorum. Hani herkesin garip yiyecek birleşimleri vardır ya evde yalnızken yenir genelde. Etrafta yargılayacak kimse yok, zemin favori kombinasyonu mideye indirmeye elverişli. Benimki tuzlu çubuk krakeri veya tuzlu fiyonk krakeri Nutella’ya banıp yemek. Tuzun çikolatanın tatlılığını dengelemesinin benzersiz hissi… Eğer yeni tatlara açıksanız ve beni çoktan yargılamaya başlamadıysanız bir deneyin. Bana da haber verin hatta, Instagram’da @ekineryazar adresinde bekliyorum geri dönüşleri : )

Gitmeden kendimi sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmeyi başarmış herkese kendimi affettirmek için sağlıklı bir çikolatalı tarif bırakıyorum buraya. O çok sevdiğimiz Browni Intense var ya, gelin onu vicdan yapmadan yemenin yolunu keşfedelim!