Hikayeliyemekler ve Thecheatdayco’nun Hikayesi

image-full Alper Buldu
12 Kasım 2021

Hikayeliyemekler ve Thecheatdayco’nun Hikayesi ornament
12 Kasım 2021

Herkese merhabalar, ben Alper Buldu. 1995 yılında İstanbul’da doğdum ve lisans eğitimimi Işık Üniversitesi, Makine Mühendisliği bölümünde tamamladım. Ailemin gıda sektöründe yer almasından dolayı çocukluğumdan beri gastronomiye meraklı biri olmuşumdur.

Burada yer alıp, sizlerle buluşuyor olmamın sebebi ise kurucusu olduğum @hikayeliyemekler ve yine kurucularından biri olduğum @thecheatdayco instagram sayfaları. Kendimizi keşfettiğimiz, dilediğimiz konularda derinlemesine araştırma fırsatı bulduğumuz bu pandemi döneminde ben de ilgi alanlarım olan tarih ve gastronomiyi birleştirip, siz okuyucularla buluşturmaya karar verdim.

Bu kararım sonucunda @hikayeliyemekler instagram sayfamda  “Bu yemek ilk nasıl ortaya çıkmış?”, “Bu yemeği ilk kim ya da kimler yapmış”, “Yemeğin adının kökeni nereden gelmektedir?” gibi hep merak edilen soruların cevaplarını sizlerle paylaşıyorum. Uzun lafı kısası, @hikayeliyemekler sayfası için yeme-içme eyleminin sosyokültürel boyutlarını ve geçmiş zamanlarda yarattığı etkileri tarihi bilgiler ışığında aktarmaya çalışan bir sosyal medya girişimi diyebiliriz.

Gelelim @thecheatdayco sayfamıza. Bu sayfamızda, rutinden çıktığımız yaşamdan zevk aldığımız anlarımız için düzenli olarak içerik üretiyoruz. Bu içeriklerimizin başında girişimimizin web sitesi üzerinden her hafta yayınladığımız blog yazılarımız, gastronomi alanında bilgiler paylaştığımız instagram gönderilerimiz ve sizi mutfağa doğru koşturacak pratik tarifler yer alıyor.

Bizim tarifler aracılığıyla da en sevdiğimiz cheat day lezzetlerinin nasıl, nerede ve ne zaman ortaya çıktıklarını derinlemesine inceleyip bu bilgileri pratik tariflerle taçlandıracağız. Bu bilgileri, tarifleri, içerikleri sizinle paylaşacak olmaktan ötürü çok mutluyum.  Mayonezin tarihini anlatıp, ardından pratik bir tarifini vereceğim ilk yazımda görüşmek üzere. Sağlıkla, sevgiyle ve tabii lezzetle kalın!