Pandemi Topluma Kilo Aldırdı

image-full Bizim Tarifler
5 Kasım 2021

Pandemi Topluma Kilo Aldırdı ornament
5 Kasım 2021

Ipsos araştırma şirketi, pandeminin başladığı ilk günlerden beri yürüttüğü “Koronavirüs Salgını ve Toplum Araştırması” ile salgın sürecinin hayatımıza etkilerini gözler önüne seriyor. Yeni çalışmanın verileri, salgınla birlikte değişen beslenme eğilimlerimiz, spor alışkanlıklarımız etrafında kilo alıp verme durumumuzu inceliyor.

Her 10 kişiden 6’sı kilo almış

Ipsos’un bu yıl Şubat sonunda yaptığı yeni araştırmada katılımcılara pandemiden önceki kiloları ve güncel kiloları soruldu. Katılımcıların %60’ının geçtiğimiz yıla oranla kilo aldığı anlaşıldı. %12’si kilo verdiğini söylerken, %28’i aynı kiloda kaldığını açıkladı.

Karantinanın bize getirdiği: tam 3 kilo

Araştırma, kadınların erkeklerden daha fazla kilo aldığını söylüyor. Kadın katılımcılar arasında kilo alanların oranı % 65 iken, erkek katılımcıların %54’ü kilo almış. Araştırmaya katılan bireylerin salgından önceki ve mevcut kiloları karşılaştırıldığında alınan kilonun ortalama 3,3 olduğu görülüyor.

Pandemide spor yapmıyoruz

Beslenme alışkanlıklarımızdaki değişim spor alışkanlıklarımıza da yansımız durumda. Araştırmanın gerçekleştirildiği son 1 hafta içerisinde dışarıda spor yapanların oranı ise % 24 düzeyinde. Pandemiyi hareketsiz geçirmek ve değişen beslenme alışkanlıkları bize kilo olarak geri dönmüş durumda. Her gün evde en az yarım saat egzersiz yaparak ve beslenme alışkanlıklarımızı revize ederek kilo almanın önüne kolaylıkla geçebiliriz. Biz üzerimize düşeni yaparak sağlıklı tariflerimizden damak tadınıza en uygun olanları seçebileceğiniz tariflerimizi buraya bırakıyoruz.